Velikonoční beránek ze slzovkové mouky

Yi Yi Ren neboli slzovka jsou semena divoké trávy, která jsou podobná ječmenu, mají silné čistící účinky a používají se k detoxikaci organismu. Slzovka podporuje funkci Sleziny, pomáhá s trávením masa a tuků. Má příznivý vliv na pleť. Více o Yi Yi Ren zde.

Na beránka budete potřebovat:

  • 4 šťastná vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 250 g směsi hladkých muk - 100 g slzovkové mouky, 50 g kukuřičné, 50 g pohankové a 50 g kokosové
  • 250 g tučného tvarohu
  • 120 g másla
  • kůra z bio citrónu
  • špetka soli
  • 1 prášek do pečiva
  • máslo a kokos na vymazání a vysypání formy

Postup:

  • Nejdříve si pečlivě vymažeme formu rozpuštěným máslem a vysypeme jemně strouhaným kokosem.
  • Do větší mísy vložíme tekuté ingredience - tvaroh a vychladlé rozpuštěné máslo, řádně propojíme.
  • Přidáme 4 vejce, sůl a citronovou kůru a vše řádně promícháme.
  • Přidáme sypké suroviny včetně prášku do pečiva a vytvoříme hladké hustší těsto. Pokud by bylo moc husté, lze v průběhu přidat trochu odstátého mléka.
  • Těsto nalejeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 160 C, bude to trvat déle - až 50 min.
  • Po vyndání a vychladnutí můžete zdobit dle vlastní fantazie.

Přejeme Vám krásné Velikonoce!