Jehněčí maso je silně tonizující, a proto se připravuje jako tradiční velikonoční pokrm, aby vyživil člověka nejen po dlouhé zimě, ale i po postním období.
Očima TCM je:
- horké povahy,
- sladké chuti,
- vstupuje do drah Sleziny a Ledvin.
Umí:
Ingredience:
- jehněčí kýta
- 2 paličky česneku
- 1 bio citrón
- olivový olej
- rozmarýn, tymián
- sůl
Postup:
- Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, nasolíme a potřeme olivovým olejem. Vložíme do pekáčku, posypeme ideálně čerstvými snítkami rozmarýnu a tymiánu. Na dno pekáčku vložíme omyté a lehce oloupané, na půlku rozkrojené česnekové paličky a kolečka citronu. Podlijeme vodou a vložíme do trouby. Pečeme při 200C do měkka. Před koncem pečení můžeme přidat brambory nebo třeba růžičkovou kapustu. Anebo si dopřát jarní přílohu v podobě mangoldu či špenátu. Přejeme dobrou chuť!