Jehněčí pečínka s citrony a rozmarýnem

Jehněčí maso je silně tonizující, a proto se připravuje jako tradiční velikonoční pokrm, aby vyživil člověka nejen po dlouhé zimě, ale i po postním období.

 

Očima TCM je:

  • horké povahy,
  • sladké chuti,
  • vstupuje do drah Sleziny a Ledvin.

Umí:

  • zahřát vnitřek, posílit Yang Sleziny a Ledvin,
  • doplnit Qi, Krev a Esenci Jing.

Ingredience:

  • jehněčí kýta
  • 2 paličky česneku
  • 1 bio citrón
  • olivový olej
  • rozmarýn, tymián
  • sůl

Postup:

  • Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, nasolíme a potřeme olivovým olejem. Vložíme do pekáčku, posypeme ideálně čerstvými snítkami rozmarýnu a tymiánu. Na dno pekáčku vložíme omyté a lehce oloupané, na půlku rozkrojené česnekové paličky a kolečka citronu. Podlijeme vodou a vložíme do trouby. Pečeme při 200C do měkka. Před koncem pečení můžeme přidat brambory nebo třeba růžičkovou kapustu. Anebo si dopřát jarní přílohu v podobě mangoldu či špenátu. Přejeme dobrou chuť!