Bublanina s třešněmi

Třešně jsou vynikajícím ovocem. Z pohledu tradiční čínské medicíny jsou teplé povahy a sladké chuti. Vstupují do dráhy Sleziny, Plic, Srdce a Ledvin. Umí doplnit Qi, vyživit krev, rodit tekutiny a vyhnat větrnou horkost. Budou pomáhat s bolestmi v krku z horkosti a u slabostí z nedostatku Qi a krve.

Úplně nejraději je máme jen tak, nebo v této bublanině. A co se nesní, v mrazáku v zimě jako když najdeš .-)

Suroviny:

  • hrnek rostlinného oleje (např. slunečnicový napůl s kokosovým)
  • 2 hrnky hladké mouka (ideálně kombinace celozrnné špaldové, pohankové a slzovkové v poměru 2:1:1, tedy 1 hrnek špaldovky, a půl a půl hrnku zbylých dvou druhů. Výborné i s kokosovou moukou)
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • ½ balíčku prášku do pečiva
  • 500 g třešní
  • ½ hrnku sladidla (třtinový cukr, javorový sirup nebo třeba pampeliškový med)
  • studené mléko podle potřeby

Postup
Nejprve si vymažeme formu máslem a vysypeme kokosem, případně moukou. A zapneme troubu na 200 C, aby se stihla nahřát.
Do větší mísy vyklepneme celá vejce, přidáme zvolený typ sladidla, vanilkový cukr a olej. Vše důkladně vyšleháme (ručně či v mixéru dle osobních a časových preferencí). Postupně začneme přidávat mouku promísenou s kypřících práškem a špetkou soli. Pokud je těsto moc husté, zředíme jej mlékem. Do formy vlijeme těsto a navršíme třešně. Ihned dáme do vyhřáté trouby a pečeme dle výšky těsta obvykle mezi 20-30min.

Přejeme dobrou chuť!